Meer resultaten voor witte

 
witte
 
Witte Mars Wikipedia.
Ook het aantal aanwezigen bij acties van de witte comités ging geleidelijk achteruit. Ook kwam er kritiek op de witte marsen: Schrijver Tom Lanoye noemde de marsen in zijn roman zwarte tranen een gezellig massagebeuren voor de hele familie 2.
Witte olifant Wikipedia.
Einde 19e eeuw schreef de Amerikaan Frank Vincent een reisverslag" In het land van de witte olifanten." Alle ontdekte witte olifanten moeten volgens de wet" The Elephant Maintenance Act" uit 1921 aan de koning aangeboden worden. Hoe meer witte olifanten de koning heeft, hoe groter zijn aanzien.
De Witte Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met De Witte of met De Witte in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van De Witte inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van De Witte en verwijzingen daarnaartoe.
Witten leger Wikipedia.
Veel voormalige Witte regimenten werden huursoldaten die voor de meestbiedende vochten; zo hebben Witte huurlingen koning Zog I van Albanië opnieuw aan de macht geholpen toen hij door Fan Noli was verdreven, en hebben Witte regimenten ook aan de zijde van hun voormalige tegenstanders van het Rode Leger gevochten in confrontaties tussen de Sovjet-Unie tijdens het interbellum.
De Witte film Wikipedia.
Hij wilde meer serieuze onderwerpen verfilmen, maar zocht ten slotte teleurgesteld zijn heil bij de opkomende Vlaamse televisie in de hoedanigheid van monteur en regisseur. In 1980 kwam er in regie van Robbe De Hert een nieuwe versie met de titel De Witte van Sichem.
Wit doorverwijspagina Wikipedia.
De Witte doorverwijspagina. Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Wit of met Wit in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Wit inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Wit en verwijzingen daarnaartoe.
Witte steur Wikipedia.
Historisch is de witte steur van groot belang voor zowel de commerciële visserij als sportvissen. In de jaren 80 van de 19e eeuw werd er veel op witte steur gevist, maar dit leidde er al snel toe dat de vis dreigde uit te sterven.
De Witte roman Wikipedia.
Hij werd twee keer verfilmd, in 1934 door Jan Vanderheyden De Witte en in 1980 door Robbe De Hert onder de titel De Witte van Sichem. De figuur die Claes koos als type voor zijn verhaal heeft werkelijk bestaan, maar de enkele details uit het echte leven van de echte Witte werden ruimschoots aangevuld met verbeelding, observatie en eigen belevenissen van de schrijver.
Witte van Haemstede Wikipedia.
Witte groeide op als de Witte van Heusden. Maar toen zijn vader in 1296 werd vermoord, kreeg hij van zijn halfbroer Jan I, die Floris V als graaf van Holland was opgevolgd, de heerlijkheid Haamstede in leen. Vanaf die tijd werd hij de Witte van Haemstede genoemd.
Witte de With Wikipedia.
Witte de With werd geboren in Hoogendijk bij Den Briel, de geboorteplaats van de één jaar oudere Maarten Tromp. Volgens de legende waren ze in hun jeugd vrienden of zelfs al vijanden, maar daar is geen enkel bewijs voor: Tromp verliet Brielle al op zijn zesde en Witte groeide op op een boerderij een paar kilometer buiten de stad.

Contacteer ons